Naša ponuka
Chardonay
Vína majú veľmi príjemnú arómu domáceho ovocia – vyzreté jablko, hruška, dula a broskyňa. Chuť je plná a kyselina je svieža. Pri vyšších stupňoch zrelosti je možné vo víne nachádzať tóny tropického ovocia.
Devín
Farba vína je slamovo-žltá, decentnej vôni Devínu dominujú korenisté tóny tramínu a muškátov. Nevtieravý medovkový opar so šupkami prezretého grepu, dobrá rovnováha primárneho a sekundárneho buketu, potešia každého milovníka vín z aromatických odrôd.
Furmint
Odroda,
ktorá sa vďaka svojim výnimočným vlastnostiam stala základom
pre výrobu tokajských vín. Vína sú typické vyššou kyselinkou,
ktorá je zárukou dlhej životnosti vína.
Irsai Oliver
Iršai Oliver je aromatické víno s muškátovým tónom, ktorý ja často doplnený jemnou korenitosťou. Víno má nižší obsah kyselín a je veľmi svieže, najmä v mladom stave.
Lipovina
Lipovina sa používa k výrobe vína i reduktívnym spôsobom. Vína sú potom jemne aromatické s pomerne výraznou kyselinou. Veľký význam má však predovšetkým vo výrobe tokajských vín.Muškát Moravský
Víno má žlto-zelený farebný odtieň. V chuti dominuje intenzívna muškátová aróma podporená sviežou kyselinkou. Jeho ľahká ovocná chuť si získava postupne mnohých obdivovateľov.
Muškát žltý
Muškát
žltý je možné vyrábať reduktívnym spôsobom ako odrodové
víno. Víno má potom výrazne muškátovú arómu so sviežou
kyselinou. Odroda sa najmä používa spoločne s Furmintom a
Lipovinou na výrobu tokajských vín.
Müller – Thurgau
Víno z odrody Müller-Thurgau je jemnej muškátovo-ovocnej vône, stredne plnej a harmonickej chute. Je príjemne pitelné, nenáročného a sviežeho charakteru.
Pálava
Pálava je víno zlatožltej farby, tramínovej vône po ružiach a doplnené vôňou vanilky. Víno je plné s nižším obsahom kyselín, vláčne s dlho trvajúcou dochuťou.
Rizling rýnsky
Vína z odrody Rizling rýnsky majú výraznú arómu s tónmi zeleného jablka, marhúľ, broskýň, doplnené vôňou lipového kvetu. Chuť je plná a extraktívna. Víno má sviežu kyselinku.
Rizling vlašský
Rizling vlašský dáva v dobrých polohách typické odrodové vína, s mierne zvýšeným obsahom kyselín, často s jemným odrodovým buketom a vôňou pripomínajúcou horké mandle. Na vápenatých pôdach má jemnú vôňu podobnú lipovému kvetu.Rulandské biele
Vína z odrody Rulandské biele sú chuťovo plné a extraktívne. Aróma pripomína citrusové plody s tónmi lipového kvetu, prípadne iných kvetov. Kyselina by mala byť svieža, súčasne nie príliš drsná, ale príjemná.Rulandské šedé
Víno s tejto odrody býva zlatožltej farby, medovej sladkastej vône s jemným pomarančom. Je veľmi pitné, obvykle s vyšším obsahom glycerolu i alkoholu, harmonické, vláčne s utlmeným pôsobením kyselín a s dlho trvajúcou dochuťou.
Sauvignon
Vína zo Sauvignonu sú mimoriadne korenisté, majú intenzívnu arómu po čiernych ríbezliach, žihľave alebo broskyniach, plné s výraznými kyselinami. Vo vybraných polohách dosahujú vynikajú kvalitu a typický odrodový charakter.
Tramín červený
Vína z Tramínu červeného sú výrazne aromatické s ovocnými tónmi pripomínajúcimi tropické plody. Vôňa je príjemne korenistá a kvetinová, s tónmi ruží a fialiek. Veľmi významný je svieži obsah kyselín. Postatou kvalitného Tramínu je jeho plná chuť.
Ventlínske zelené
Víno odrody Veltlínske zelená je aromatické, s charakterom domáceho ovocia, mandľovou arómou, tónmi lipového kvetu, špargle a zeleného hrášku. Má veľmi dobrú chuťovú plnosť a pikantnú kyselinku.
Ventlínske červené skoré
Veltlínske červené skoré dáva vína jemne ovocné, s tónmi domáceho ovocia, s jemnou chuťou a pikantnou kyselinkou.
Cuvée
Definícia
pojmu: Označenie zmesi vín, pripravených z niekoľkých odrôd,
prípadne niekoľkých vín z rôznych nádob.
Cuvée
nie je podradné víno (ako si podaktorí ešte myslia), ale sú to
vhodne zvolené pomery jednotlivých vín, ktoré spoločne dokážu
vytvoriť jedinečné víno. Aj základom šumivých vín (napr. v
oblasti Champagne) sú rôzne cuvée. Buď sú to cuvée viacerých
odrôd, alebo viacerých ročníkov.