Červené vína

 

Naša ponuka

(klikni na obrázok)

Alibernet

Charakteristika vína:
Vysoký obsah farbív umožňuje dorábať vína sýtej tmavočervenej farby. Patrí do skupiny farbiarok, ktoré sa používajú v kupáži s červenými vínami iných odrôd na podporu ich slabšej farebnosti. Rovnako kvalitné sú však aj čisté odrodové vína, často vyzrievajú v bariku. Pozitívom je aj kabernetová príchuť, ktorú si Alibernet priniesol od svojho rodiča.

André

Charakteristika vína:
Vína sú tmavo granátovej farby s vôňou černíc, podfarbených tvrdším dojmom s kyselín v mladom víne a so zrelou plnosťou pri dostatočnej ovocnosti vo fľašovo zrelých vínach, v ktorých sa zvyšuje plnosť a typickosť červeného vína.

Dunaj

Charakteristika vína: Dunaj je veľmi kvalitná odroda. Dáva vína tmavočervenej farby, s výraznou chuťovou plnosťou. V chuti a vôni sú tóny prezretých čerešní a višní, ktoré prechádzajú až do veľmi zaujímavých čokoládových tónov. Trieslovina je veľmi jemná.

Cabernet sauvignon

Charakteristika vína: Vína z Cabernet Sauvignonu sú tmavo granátovej farby, s typickou vôňou čiernych ríbezli sprevádzanou v závislosti na zrelosti hrozna i vína vôňami čerešní, černíc, cédrového dreva či marmelády. Víno je mohutné, s veľmi dlho trvajúcim dojmom a pri vyvinutej fľašovej zrelosti je hebko zamatové. U mladých vín býva agresívna trieslovitosť a drsná trávnatá aróma.

Dornfelder

Charakteristika vína:
Dosahované vína bývajú výbornej kvality, tmavočervenej farby, jemne aromatickej vône a chuti. Pre svoju intenzitu farby je v Nemecku cenená ako surovina pre zvyšovanie farebnosti červených vín i pre zrenie v sudoch barrique.

Frankovka modrá

Víno je tmavo-rubínovej farby. Po zmiernení tvrdých tónov spojených s mladými vínami sa objavuje príjemná korenitosť spojená s ovocnosťou a výrazným prejavom extraktívneho vína typického pre severské vinárske oblasti, ktoré sa v najlepších ročníkoch vyznačuje hebkosťou.

Hron

Hron poskytuje vynikajúce vvína tmavej farby, zamatové, s výraznou, ale nevtieravou kabernetovou arómou, s dlhým potenciálom na vyzrievanie.

Merlot

Víno býva tmavo rubínovej až granátovej farby. Typická je sladkastá vôňa čiernych čerešní či kompótu, ktorá je pri zrení doplňovaná vôňou sliviek, fíg a pri fľašovej zrelosti vôňou tabaku a kávy. Víno vyniká hebkou vláčnosťou a veľmi príjemným dojmom plnosti.

Modrý Portugal

Charakteristika vína:
Víno z Modrého Portugalu má rubínovú farbu, plnú chuť, výraznú ovocnú arómu po červenom ovocí, podporenú jemnou trieslovinkou. Optimálne sú vína, ktoré ležali v drevených sudoch.

Neronet

Charakteristika vína:
Odrodové vína mávajú veľmi tmavo červenú farbu s modrastými zábleskami. Vo vôni je možné vnímať slabší náznak čiernych ríbezlí spolu s višňami. Víno je stredne plné, prináša charakter vín južnejších vinárskych oblastí a má výraznejšiu štruktúru trieslovín.

Nitria

Charakteristika vína:
Vína z odrody Nitria majú charakter kabernetu, majú intenzívnu farbu, vysoký extrakt a obsah trieslovín. No táto kombinácia vyúsťuje do harmonickej chute. Vína majú perspektívu vývoja pri starnutí a sú vhodné aj na barikovú technológiu.

Rulandské modré

Víno je bledo rubínové až tehlovo červenej farby. Aromatické látky sú v mladosti najpodobnejšie vôni jahôd, černíc, čerešní a neskôr sa prejavujú ako slivkový lekvár. Triesloviny sú menej zastúpené, ale jemné.

Svätovavrinecké

Víno zo Svätovavrineckého sa vyznačujú vyššou farebnou intenzitou, vyššou hladinou kyselín a trieslovín. Chuť má plnú, výraznú a zamatovú. Vo vôni pripomína sušené slivky.

Váh

Váh poskytuje vína tmavočervenej farby. Má typický kabernetový buket, rovnako aj v chuti sa prejavujú kabernetové tóny, a papriková príchuť. Vína vyrobené z tejto odrody sú plné, extraktívne, majú vysoký obsah trieslovín. Vína majú mohutné telo, ktoré sa ešte viac zvýrazní, ak je použitá bariková technológia.

Zweigeltrebe

Charakteristika vína:
Zweigeltrebe dáva vína s veľmi atraktívnou rubínovou farbou. Vo vôni sa prejavujú výrazné čerešní a višní, u vyšších stupňoch zrelosti sa vyskytujú tóny lesného ovocia.

Cuvée